maanantai 23. huhtikuuta 2018

Uutta: Vakoilu- ja rikosromaani Vakoilijoita pikkukaupungissa 2018

11685764_Kansivedos-2


- Tässä kaupungissa ei murhata, ei ole murhattu kahteenkymmeneen vuoteen, sanoo rikoskomisario Onni Pajala, kun hänelle ilmoitetaan, että tyttökoulun naisrehtori on löydetty varhain sunnuntaiaamuna kuolleena pitkät veriset sakset pystyssä rinnassa.

Pienen puutalokaupungin poliisilaitos tuhoutui talvisodan suurpommituksessa, ja rikoskomisarion työpaikkana on kauppahallin yläkerran entinen kahvila. Ainoa autokin on korjattavana. Pajalan paineita lisää se, että seuraavana päivänä saapuu  Helsingistä uusi poliisipäällikkö.

Kaikille on pian ilmiselvää, että vt. poliisipäälliköksi lähetetty nuori lainopinkandidaatti Mihail (Misha) Pasternak on rakastunut kauniiseen Maila Winteriin, jota epäillään rikkaan sukulaisensa murhasta.

Tarina vie myös Stalinin viimeisten vuosien Moskovaan ja Leningradiin, jota monet kutsuvat vielä itsepintaisesti Pietariksi.
FM Anna Amnell on Suomen Kirjailijaliiton jäsen.


Kirjailijakuva: Aune Kämäräinen
Cover Design: SelfPubBookCovers.com/RLSather
Kirja tulee myyntiin nettikauppoihin.
BoD
ISBN: 978-952-805-188-6 Kirja on kovakantinen, noin 200 sivua. Se tulee myyntiin muutaman viikon kuluttua nettikauppoihin sekä kirjakauppoihin tilattaessa. Siitä tulee myös E-kirja.

Suomenkielinen kertomakirjallisuus

Hakusanoja: 1950-luku, murha, pikkukaupunki, Vakoilijoita pikkukaupungissa, vakoilu,  kylmä sota, kidutus, kaksoisvakoilu, vastavakoilu, puutalokaupunki, opettajat, poliisit, emigrantit, Pietari (Leningrad),  Moskova, Englanti, seurustelu.


(Tarkkasilmäinen voi huomata kannessa tutun vuoden 1951 Standard Vanguard- auton. Pyysin amerikkalaista suunnittelijaa laittamaan tämän auton modernin auton tilalle, sillä tämän auton hankki pikkukaupungin taksi vuodeksi 1951 ja se esiintyy kirjassa.)